چگونه در مصاحبه با اعتماد به نفس ظاهر شویم

در حالی که نشان دادن اعتماد به نفس در طول مصاحبه شغلی می‌تواند به اندازه نشان دادن صلاحیت‌های منحصر به فرد شما مهم باشد، اعتماد به نفس تنها یکی از عناصر یک مصاحبه موفق است. عوامل زیادی می‌توانند به شما کمک کنند که در طول مصاحبه تاثیر خوبی داشته باشید، از جمله به موقع رسیدن، مودب بودن و آماده کردن پاسخ‌های مختصر. در این مقاله هشت نکته برای نشان دادن اعتماد به نفس ارائه می‌دهیم.

چگونه در مصاحبه با اعتماد به نفس ظاهر شویم

از این نکات برای بروز اعتماد به نفس در طول مصاحبه به شیوه‌ایی طبیعی استفاده کنید:

1. لباس مناسب بپوشید

انتخاب لباس مناسب برای مصاحبه می‌تواند به افزایش اعتماد به نفس شما کمک کند. در مورد عرف پوشش شرکت تحقیق کنید تا ببینید برای مصاحبه چگونه باید لباس بپوشید. همچنین می‌توانید وب‌سایت شرکت را برای جستجوی عکس‌های کارمندان بررسی کنید. به عنوان مثال، باید توجه داشته باشید که عرف پوشش رسمی است یا بیشتر غیر رسمی است. با این حال، زمانی که شک دارید، عاقلانه است که برای مصاحبه رسمی‌تر لباس بپوشید و در عین حال قطعاتی را انتخاب کنید که مناسب‌تر باشند.

2. هوشیار باشید

برخی از اشکال وضعیت بدن می‌تواند نشان دهد که در طول مصاحبه هوشیار، درگیر و با اعتماد به نفس هستید. اگر می‌توانید، با نشستن با بازوهای باز و دست‌ها روی پا شروع کنید تا نگرش باز و دوستانه را به شما منتقل کنید.

اگر در طول مصاحبه قادر به حفظ حالت عمودی خود نیستید، ممکن است احساس راحتی کنید که در حین یا از قبل به مصاحبه کننده خود اطلاع دهید که چگونه ترجیح می‌دهید خود را معرفی کنید تا آنها بتوانند شرایط را ایجاد کنند.

3. تکنیک‌های تنفس را تمرین کنید

اگر جویای کار هستید و هنگام مصاحبه عصبی می‌شوید، تمرین تنفس آهسته و عمیق ممکن است به شما کمک کند تا دوباره متمرکز شوید و واضح‌تر فکر کنید. زمانی که بدن شما دچار استرس می‌شود، خون از مغز شما دور می‌شود و به عضلات شما می‌رود. این کمبود خون در مغز می‌تواند بر عملکردهای شناختی تأثیر بگذارد. نفس‌های آهسته و در صورت امکان عمیق می‌تواند به بهبود جریان هوای و بازیابی عملکرد ذهنی بدن شما کمک کند. برای تمرین تکنیک‌های تنفس آرام:

  • از طریق بینی نفس عمیق بکشید.
  • سعی کنید تا جایی که می‌توانید هوا را وارد کنید و از تنفس شکمی استفاده کنید.
  • به آرامی از طریق دهان بازدم کنید.
  • این روند را سه بار تکرار کنید و در حین بازدم بر افکار خود تمرکز کنید.
4. پاسخ‌های خود را آماده و تمرین کنید

آماده کردن پاسخ به سوالات متداول مصاحبه می‌تواند به شما کمک کند در مصاحبه اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید. از یکی از دوستان یا اعضای خانواده خود بخواهید با شما تمرین کنند یا از یک پلتفرم کنفرانس ویدیویی برای تمرین استفاده کنید.

5. متفکرانه پاسخ دهید

افرادی که با اعتماد به نفس به نظر می‌رسند معمولاً هنگام پاسخ دادن به سؤالات وقت می‌گذارند. سعی کنید در صورت امکان به آهستگی صحبت کنید و هر بار به هر سوال مصاحبه پاسخ دهید. اگر احساس می‌کنید که برای جمع‌آوری افکارتان به یک لحظه نیاز دارید، به راحتی بگویید: «این سؤال خوبی است. بگذارید یک لحظه در مورد آن فکر کنم.» همچنین، از درخواست توضیح از مصاحبه کننده نترسید.

6. تماس چشمی را در نظر بگیرید

برای نشان دادن اعتماد به نفس، ممکن است در صورت لزوم با تمرین تماس چشمی خود شروع کنید. حفظ تماس چشمی طبیعی و ثابت در طول مصاحبه، راه خوبی برای ایجاد اعتماد به نفس است، علاوه بر این که از تماس چشمی شدید یا طولانی مدت اجتناب کنید.

تماس چشمی برای برخی موارد ممکن است ناراحت کننده یا غیرممکن باشد، اما سایر نشانه‌های غیرکلامی می‌تواند به شما کمک کند تا اعتماد به نفس شما را نشان دهد یا علاقه شما را به نقش نشان دهد. همچنین ممکن است صداهایی مانند «اوهو» را در نظر بگیرید تا نشان دهید که درگیر فرآیند مصاحبه هستید و فعالانه گوش می‌دهید.

7. حرکات بدن خود را ارزیابی کنید

برخی حرکات بدن، مانند بی‌قراری، می‌تواند نشانه‌ای از عصبی بودن یا مربوط به ناتوانی باشد. اگر می‌توانید چنین حرکات بدنی را کنترل کنید، قبل از مصاحبه خود تمرین کنید. به عنوان مثال، اگر تمایل دارید به انگشتان خود ضربه بزنید یا موهای خود را بچرخانید، تمرین کنید که دستان خود را روی میز نگه دارید. اگر اغلب هنگام عصبی پاهای خود را تکان می‌دهید، می‌توانید دستان خود را روی پاهای خود نگه دارید و کمی فشار وارد کنید تا به خود یادآوری کنید که لرزش را متوقف کنید.

8. مثبت فکر کنید

در نهایت سعی کنید با مصاحبه خود مثبت برخورد کنید. خود را در نقشی که برای آن درخواست می‌کنید و راه‌هایی که ممکن است برای شرکت و موقعیت ارزش‌آوری کنید، تصور کنید. بخش‌هایی از مصاحبه را که ممکن است قبلاً نسبت به آنها دلسرد شده‌اید، تمرین کنید. با انجام این کار، خود را برای یک نتیجه مثبت‌تر آماده خواهید کرد. مثبت اندیشی و آماده بودن به شما کمک می‌کند تا به عنوان یک کارجوی مشتاق و ارزشمند برای این نقش معرفی شوید. ارتباط غیرکلامی یکی از ابزارهای بسیاری است که می‌تواند به شما کمک کند در مصاحبه‌ها و زندگی حرفه‌ای خود تأثیر خوبی داشته باشید. با این حال، ارزیابی نامزدها باید بر اساس مهارت‌ها و صلاحیت‌ها باشد و محیط‌های کاری باید در تلاش باشند تا تفاوت‌های فردی در سبک‌های ارتباطی را درک کنند. R

استخدام منابع انسانی ( انواع، فرآیند و نکات)

اهمیت کار تیمی در مدیریت منابع انسانی

مشاور منابع انسانی

برنامه ریزی منابع انسانی در مقابل برنامه ریزی سرمایه انسانی

مهارت های کلیدی رهبر تیم منابع انسانی

مهارت های رهبری در تیم منابع انسانی

نرم‌افزارهای منابع انسانی

فرسودگی شغلی رهبران منابع انسانی